FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

Vi är ett skolbibliotek på nätet med tusentals e‑böcker och ljudböcker. För en fast årsavgift kan elever och lärare läsa hur mycket de vill och när de vill.

Är du lärare? Prova Ebban här!

Vår trailer!

Ebban i Winellska skolan

 

Hur fungerar Ebban?

Vårt skolbibliotek finns helt på nätet med tusentals streamade böcker som kan läsas via en dator, surfplatta eller telefon. Som användare får ni en egen inloggning som fungerar dygnet runt. Det enda som behövs är en nätuppkoppling och en stund för läsning!

För vem är Ebban?

Vi är till för elever i grundskolan och andra stadiets utbildningargymnasiet, samt för deras lärare och övrig skolpersonal. I Ebban kan elever i lugn och ro hitta läsning utan att behöva tänka på öppettider, lånetider, tillgång eller kostnader. Våra böcker finns alltid där att läsas i, hur mycket ni bara orkar.

Varför Ebban?

Ebban kompletterar ert skolbibliotek med e-böcker och ljudböcker, vilket betyder fler titlar i obegränsat antal. Ebban fungerar bra i klassen, både för högläsning och för enskild läsning. Hela er skola kan läsa samma bok samtidigt!

Vi har också en bibliotekarie som kategoriserar och lyfter fram litteraturen för olika åldersgrupper och intresseområden. Vi vill att eleven själv ska kunna hitta fram till lockande läsning. Ebban gör att skolbiblioteket finns där för era elever (och lärare) dygnet runt. Också på loven!

Vilka böcker finns i Ebban?

Utbudet i Ebban baserar sig på licensmodellen ElibU. Vi har över 19 000 titlar från svenska och finlandssvenska förlag i form av e-böcker eller ljudböcker, ofta både och. Utbudet innehåller både fakta och skönlitteratur för alla åldrar.

Vad kostar Ebban?

Ebban är prenumerationsbaserad med årliga licensavgifter, antingen per kalenderår eller läsår. Svenskspråkiga Ebban i Finland  kostar 6,90 euro per elev och år. Licenser för era lärare som jobbar med Ebban ingår i priset. Minsta licensantal är en klass eller grupp. Endast skolor kan prenumerera på Ebban, men betalaren kan vara någon annan, t.ex. en föräldraförening.

Vill du veta mera?

 

Mikael Gros
+358 (0)9 886 114 63+46 (0)8 5250 7953
mikael@ebban.fise

 

 

 

 

Beställ vårt nyhetsbrev!

Skriv siffran 3 med bokstäver: