FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

Aktuella tematitlar i Ebban

04.09.2020 kl. 10:17
Under sommarlovet har Ebban fått in flera titlar som behandlar aktuella teman för elever i lågstadieåldern. Här kommer några teman där du i din undervisning kan ta stöd av nya böcker i Ebban.

Presidentvalet i USA

Vårt första tips berör presidentvalet i USA som kommer att vara mycket på tapeten i höst. För den som vill veta mer om hur valet går till hittas Fakta om amerikansk politik som en del av Nypon förlags lättlästa faktaböcker.

 

 

Coronapandemin

Annat aktuellt är förstås coronaviruset som många säkert arbetar kring i höst. En intressant ingång kan vara att först låta eleverna bekanta sig med den skönlitterära ljudboken Sara och spanska sjukan av Julie Gilbert. Så här skriver förlaget om den: Historia är en bra utgångspunkt för diskussion. Denna berättelse ger ett personligt perspektiv på ett historiskt skeende och är ett perfekt underlag för dig som vill kunna samtala om covid-19, sjukdomar och rädslor. Det är en nervkittlande berättelse för alla historieintresserade och spänningssugna i mellanåldern. Också Fakta om pandemier kan vara en nyttig resurs för elever som vill lära sig mera om just pandemier.

      
 

Barn och nätanvändning

Den sista nyheten vi vill lyfta fram är första delen i serien om Nollan, en serie som ska underlätta för vuxna och barn att starta samtal om livet på nätet. Noelias hemlighet av Caroline Engvall passar bra som introduktion för att diskutera grooming med eleverna. Viktigt tema som det inte kan pratas för mycket om!

Tove Nylund