FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

Länka till Ebbanböcker

27.04.2020 kl. 16:59
Kanske du vill hjälpa en elev att hitta en bok genom att länka till den utanför Ebban eller kanske du vill göra ett plakat med boktips till klassrummet med QR-koder till böckerna? I det här blogginlägget beskriver vi hur man länkar till Ebbanböcker.

Leta upp den bok du vill länka till. Tryck på bokpärmen så att katalogposten dyker upp, som i bilden nedan. Under bokens titel ser du att det är möjligt att "Dela boken". När du trycker på länksymboken  får du upp en länk till boken. Den länken kan du kopiera och använda för att länka till just den boken. Om du trycker på QR-koden  får du upp en QR-kod som du kan kopiera eller spara till din dator.

 

 

När din mottagare följer länken eller läser QR-koden öppnas bokens katalogpost. Mottagaren ser bokpärmen, kategoriseringen och beskrivningen av boken vare sig hen är inloggad på Ebban eller inte, men måste logga in för att kunna läsa boken. Så här ser det ut om mottagaren inte är inloggad:

 

 

Observera att mottagaren inte kan logga in och läsa boken om mottagaren är en elev som är för ung för den åldersklassificering boken har.
 

Om ni vill dela många böcker med en elev eller en grupp elever kan det löna sig att kolla in vår hylldelningsfunktion som vi skrivit om här. Med hjälp av hylldelningsfunktionen kommer du också förbi åldersgränserna. Alla böcker i delade hyllor är synliga oberoende av åldersrekommendationer.

Hör av er om ni har några frågor om att länkfunktionen!

Tove Nylund