FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

De finlandssvenska fonderna gör Ebban gratis tillgängligt för grundskolan

25.03.2020 kl. 10:04
Med anledning av den rådande situationen i Finland har flera finlandssvenska fonder valt att tillsammans dela ut extrafinansiering för att göra Ebban tillgänglig för de finlandssvenska skolorna fram till 31.7. Erbjudandet gäller åk 1–9 i svenska skolor i Finland och svenskspråkig språkbadsundervisning i finska skolor.

Fonderna bakom finansieringen är: Svenska kulturfonden, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Lisi Wahls stiftelse för studieunderstöd, Svenska folkskolans vänner samt Konstsamfundet.

Vad behöver ni som skola göra?

Beroende på vilken situation er skola är i ska ni handla på olika sätt. Men kom ihåg att göra det innan vår deadline 24.4!

Instruktioner hur ni kan göra hittar ni här:

https://om.ebban.fi/specialavtal/

 

Hur tar ni i bruk Ebban på distans?

Eftersom många lärare nu kommer att köra igång Ebban med klassen på distans har vi skapat material för att hjälpa både lärare och hemmen med detta. Vi har ett infopaket för nya lärare med ett lärarbrev och en snabbguide för lärare, dessutom har vi ett infopaket för hemmet med ett föräldrabrev och en snabbguide för elever. Ni hittar alla dokument längst ner på vår materialsida: om.ebban.fi/material

 

Hur kan ni jobba med Ebban på distans?

För att hjälpa er att jobba med Ebban på distans har vi sammanställt en kort guide med information och tips för lärare. Du hittar den på vår materialsida eller här : Distansundervisning med Ebban

De två finlandssvenska läsambassadörerna, Amanda Audas-Kass och Henrika Andersson kommer också att hjälpa skolorna att jobba med Ebban under våren.

Läsambassadörerna kommer dagligen att ha en öppen chatt för lärare och elever via WhatsApp. De kommer ocskå att skapa pedagogiskt material till utvalda titlar som finns i Ebban. Skolor kan också kontakta läsambassadörerna direkt med förfrågningar om hjälp och stöd.

Den öppna chatten fungerar via WhatsApp och är dagligen kl. 10-11 och igen kl. 14-15. Hitta dem på WhatsApp på:
050 3099 782 (Amanda Audas-Kass)
040 8657 587 (Henrika Andersson)

 

Vi hoppas att Ebban kan stöda er lärare nu under dessa exceptionella tider!


Kämpa på,

Bibba-Micke