FINLAND
kontaktebban.fi
+358 9 886 114 60

Julkalendern är tillbaka i Ebban!

25.11.2019 kl. 13:28
Nu har årets julkalender öppnat inne i Ebban. Årets kalender heter Expedition Snöflinga och är ett äventyr om några björnar som ger sig ut för att hjälpa två stjärnor rädda julen.

Nu har Expedition Snöflinga börjat! Från och med 1.12 börjar äventyret, men redan nu kan ni gå in och kika på lucka 0. Där presenterar vi kalendern, björnarna och har en fin karta att studera.

 

 

I årets kalender har ungefär hälften av luckorna text och resten av dem är serierutor. Serierutorna läser ni bäst på surfplatta eller dator. Lärare har tillgång till hela kalendern redan nu, så ni kan förbereda ifall ni vill jobba med kalendern i klassen. För eleverna blir luckorna tillgängliga en i taget.


Kalendern passar kanske främst för lågstadieelever, men visas för alla Ebbananvändare. Den är gjord av föreningen Fibul rf. Fibul är föreningen för finlandssvenska författare och illustratörer av barn- och ungdomslitteratur. Det är Nadja Andersson och Sanna Sofia Vuori som står för berättelsen och bilderna i år.

Logga in på Ebban för att läsa kalendern! Om du inte har tillgång till Ebban kommer kalendern även att bli tillgänglig på Fibuls hemsida. www.fibul.fi.

Så hitta mysstämningen och njut ända fram till jul!

 

Bibba-Micke